Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

12 defini╚Ťii pentru adjectival

adjectiv├íl, ~─â a [At: DA / Pl: ~i, ~e / E: adjectiv + -al] (Grm) 1 Care are func╚Ťie de adjectiv (1). 2 Care se exprim─â prin adjectiv (1). 3 (├Äs) Articol ~ Articol hot─âr├ót, cu fonne speciale, care ├«nso╚Ťe╚Öte un adjectiv determinant al unui substantiv articulat sau al unui nume propriu.
ADJECTIV├üL, -─é, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival. ÔŚŐ Articol adjectival = articol hot─âr├ót, cu forme speciale, care ├«nso╚Ťe╚Öte un adjectiv determinant al unui substantiv articulat sau al unui nume propriu. ÔÖŽ Care are func╚Ťia de adjectiv. Locu╚Ťiune adjectival─â. ÔÇô Din fr. adjectival.
ADJECTIV├üL, -─é, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival. ÔŚŐ Articol adjectival = articol hot─âr├ót, cu forme speciale, care ├«nso╚Ťe╚Öte un adjectiv determinant al unui substantiv articulat sau al unui nume propriu. ÔÖŽ Care ├«ndepline╚Öte func╚Ťia de adjectiv. Locu╚Ťiune adjectival─â. ÔÇô Din fr. adjectival.
ADJECTIV├üL, -─é, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival. ÔŚŐ Articol adjectival = articol care ├«nso╚Ťe╚Öte un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoan─â. Cuvintele ┬źcel┬╗ ╚Öi ┬źcea┬╗ din exemplele ┬ź╚śtefan Cel Mare┬╗ ╚Öi ┬źcartea cea frumoas─â┬╗ s├«nt articole adjectivale. ÔÖŽ Care ├«ndepline╚Öte func╚Ťia de adjectiv. Expresie adjectival─â. ÔŚŐ (Adverbial) Substantivul poate fi ├«ntrebuin╚Ťat uneori adjectival.
ADJECTIV├üL, -─é, adjectivali, -e, adj. Care este exprimat printr-un adjectiv. Atribut adjectival. ÔŚŐ Articol adjectival = articol care ├«nso╚Ťe╚Öte un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume de persoan─â. ÔÖŽ Care ├«ndepline╚Öte func╚Ťia de adjectiv. Locu╚Ťiune adjectival─â. ÔÇô Fr. adjectival.
adjectivál adj. m., pl. adjectiváli; f. adjectiválă, pl. adjectivále
adjectivál adj. m., pl. adjectiváli; f. sg. adjectiválă, pl. adjectivále
ADJECTIV├üL, -─é adj. Exprimat printr-un adjectiv. ÔŚŐ Articol adjectival = articol pus pe l├óng─â un adjectiv legat de un substantiv articulat sau de un nume propriu. ÔÖŽ Care ├«ndepline╚Öte func╚Ťia de adjectiv. [< fr. adjectival].
ADJECTIV├üL, -─é adj. exprimat printr-un adjectiv. ÔÖŽ articol ~ = articol care se a╚Öaz─â ├«ntre un substantiv articulat precedat de prepozi╚Ťie. ÔŚŐ (despre construc╚Ťii gramaticale) cu valoare de adjectiv. (< fr. adjectival)
ADJECTIV├üL ~─â (~i, ~e) 1) Care este exprimat printr-un adjectiv. 2): Articol ~ articol care ├«nso╚Ťe╚Öte un adjectiv (de exemplu cel, cea etc.). 3) Care are func╚Ťie de adjectiv. Locu╚Ťiune ~─â. /<fr. adjectival
adjectival a. ce privește adjectivul.
*adjectiv├íl, -─â adj. (d. adjectiv). De adjectiv: form─â, locu╚Ťiune adjectival─â. Adv. Ca adjectiv.

Adjectival dex online | sinonim

Adjectival definitie

Intrare: adjectival
adjectival adjectiv