Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru adeziv

adez├şv, ~─â [At: DEX2 / Pl: ~i, ~e /E: fr adh├ęsif] 1 a (D. materiale) Care st─â str├óns lipit de ceva. 2 sm Produs care permite lipirea a dou─â suprafe╚Ťe din acela╚Öi material sau din materiale diferite.
ADEZ├ŹV, -─é, adezivi, -e, adj., s. m. 1. Adj. (Despre materiale) Care st─â str├óns lipit de ceva, care ader─â. ╚Üesut adeziv. 2. S. m. Produs chimic care permite lipirea a dou─â suprafe╚Ťe din acela╚Öi material sau din materiale diferite. ÔÇô Din fr. adh├ęsif.
ADEZ├ŹV, -─é, adezivi, -e, adj., s. m. 1. Adj. (Despre materiale) Care st─â str├óns lipit de ceva, care ader─â. ╚Üesut adeziv. 2. S. m. Produs care permite ├«ncleierea a dou─â suprafe╚Ťe din acela╚Öi material sau din materiale diferite. ÔÇô Din fr. adh├ęsif.
ADEZ├ŹV, -─é, adezivi, -e, adj. (Despre materiale, substan╚Ťe etc.) Care ader─â, care st─â str├«ns lipit de ceva. ╚Üesut adeziv.
ADEZ├ŹV, -─é, adezivi, -e, adj. Care st─â str├óns lipit de ceva. ╚Üesut adeziv. ÔÇô Fr. adh├ęsif.
adez├şv1 adj. m., pl. adez├şvi; f. adez├şv─â, pl. adez├şve
adez├şv2 s. m., pl. adez├şvi
adez├şv adj. m., s. m., pl. adez├şvi; f. sg. adez├şv─â, pl. adez├şve
ADEZ├ŹV, -─é adj. (Despre materiale, substan╚Ťe etc.) Care ader─â, care se lipe╚Öte str├óns de ceva. // s.m. Produs natural sau sintetic cu care se lipe╚Öte, se ├«ncleiaz─â lemnul, metalele, sticla etc. ÔÖŽ Substan╚Ť─â care se adaug─â la preparatele agricole antiparazitare pentru a asigura o mai bun─â fixare pe plante a acestora. [< fr. adh├ęsif].
ADEZ├ŹV, -─é I. adj. (despre materiale) care st─â str├óns lipit. ÔŚŐ (biol.; despre organe) care fixeaz─â organismul de ceva. II. s. m. 1. produs, natural sau sintetic, la ├«ncleierea lemnului, a metalelor, materialelor plastice etc. 2. substan╚Ť─â care se adaug─â la preparatele agricole antiparazite pentru o mai bun─â fixare a acestora pe plante. (< fr. adh├ęsif)
ADEZ├ŹV1 m. Produs cu care se lipe╚Öte ceva. /<fr. adh├ęsif
ADEZ├ŹV2 ~─â (~i, ~e) Care este str├óns lipit de ceva; care ader─â. ╚Üesut ~. /<fr. adh├ęsif
*adez├şv, -─â adj. (d. adeziune: fr. adh├ęsif). Care se lipe╚Öte de pele: emplastru adeziv. Fig. Care arat─â adeziunea: formul─â adeziv─â.

Adeziv dex online | sinonim

Adeziv definitie

Intrare: adeziv (s.m.)
adeziv substantiv masculin
Intrare: adeziv (adj.)
adeziv adjectiv