Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru aceracee

aceracée sf [At: DEX2 / E: fr acéracée] 1 (Lpl) Familie de plante leguminoase dicotiledonate, cu frunze opuse, cu flori grupate în inflorescențe și cu fructe disamare, folosite în industria lemnului sau ca plante decorative. 2 (Lsg) Plantă care face parte din această familie.
ACERACÉE, aceracee, s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase dicotiledonate, cu frunze opuse, cu flori grupate în inflorescențe și cu fructe disamare, folosite în industria lemnului sau ca plante decorative; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. – Din fr. acéracée.
ACERACÉE s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase dicotiledonate, cu frunze opuse, cu flori grupate în inflorescențe și cu fructe disamare, folosite în industria lemnului sau ca plante decorative; (și la sg.) plantă care face parte din această familie [Pr.: -ce-e] – Din fr. acéracée.
aceracée s. f., art. aceracéea, g.-d. art. aceraceei; pl. aceracée
aceracée s. f., pl. aceracée
ACERACÉE s.f. pl. Familie de plante dicotiledonate, având ca tip arțarul; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. acéracées, cf. lat. acer – arțar].
ACERACÉE s. f. pl. familie de plante lemnoase dicotiledonate: arțarul. (< fr. acéracées)
ACERACÉE ~ f. 1) la pl. Familie de plante lemnoase, cu frunze opuse, cu flori grupate în inflorescențe și cu fructe aripate (reprezentant: arțarul). 2) Plantă din această familie. /<fr. acéracées

Aceracee dex online | sinonim

Aceracee definitie

Intrare: aceracee
aceracee substantiv feminin