Dicționare ale limbii române

8 definiții pentru acatalepsie

acatalepsíe sf [At: DEX2 / Pl: ~ii / E: fr acatalepsie] 1 Deficiență a intelectului. 2 Nesiguranță în punerea unui diagnostic la un bolnav.
ACATALEPSÍE, acatalepsii, s. f. 1. Stare de spirit caracteristică unei persoane sceptice, care nu se mai străduiește să caute soluții. 2. Nesiguranță în punerea unui diagnostic la un bolnav. – Din fr. acatalepsie.
ACATALEPSÍE, acatalepsii, s. f. 1. Deficiență a intelectului. 2. Nesiguranță în punerea unui diagnostic la un bolnav. – Din fr. acatalepsie.
acatalepsíe s. f., art. acatalepsía, g.-d. art. acatalepsíei; pl. acatalepsíi, art. acatalepsíile
acatalepsíe s. f., art. acatalepsía, g.-d. art. acatalepsíei; pl. acatalepsíi, art. acatalepsíile
ACATALEPSÍE s.f. 1. (Med.) Deficiență a intelectului. 2. Nesiguranță în punerea diagnosticului. [Gen. -iei. / < fr. acatalepsie, cf. gr. a – fără, katalepsis – înțelegere].
ACATALEPSÍE s. f. 1. (la scepticii greci) renunțare din principiu de a mai căuta soluția unei probleme. 2. (med.) nesiguranță în punerea unui diagnostic. (< fr. acatalepsie)
ACATALEPSÍE, (gr. a „fără” + katalepsis „atac”) s. f. Stare de spirit caracteristică scepticului care renunță din principiu să mai caute soluția unei probleme (la Fr. Bacon, a. apare cu sensul de îndoială absolută).

Acatalepsie dex online | sinonim

Acatalepsie definitie

Intrare: acatalepsie
acatalepsie substantiv feminin