Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru acarinat─â

acarinátă sf [At: DEX2 / Pt: -te / E: lat acarinatus] 1 (Lpl) Păsări alergătoare cu sternul lipsit de carenă și cu aripi reduse. 2 (Lsg) Pasăre care face parte din această clasă.
ACARIN├üT─é, acarinate, s. f. (La pl.) Ordin de p─âs─âri alerg─âtoare cu sternul lipsit de caren─â ╚Öi cu aripi reduse; (╚Öi la sg.) pas─âre care face parte din aceast─â clas─â; ratite. ÔÇô Din lat. acarinatus.
ACARIN├üT─é, acarinate, s. f. (La pl.) P─âs─âri alerg─âtoare cu sternul lipsit de caren─â ╚Öi cu aripi reduse; (╚Öi la sg.) pas─âre care face parte din din aceast─â clas─â; ratite. ÔÇô Din lat. acarinatus.
acarinátă s. f., g.-d. art. acarinátei; pl. acarináte
acarinátă s. f., pl. acarináte
ACARIN├üT─é s. (ORNIT.) ratit─â. (Stru╚Ťul face parte din grupul ~elor.)
ACARIN├üTE s.f.pl. P─âs─âri lipsite de carena sternal─â. [Sg. acarinat─â. / cf. gr. a ÔÇô f─âr─â, lat. carina ÔÇô caren─â].
ACARINÁTE s. f. pl. ordin de păsări alergătoare cu sternul lipsit de carenă, cu aripi nedezvoltate; ratite. (< lat. acarinatus)
ACARIN├üT─é ~e f. 1) la pl. Clasa de p─âs─âri alerg─âtoare cu sternul lipsit de caren─â ╚Öi cu aripi reduse (reprezentant: stru╚Ťul). 2) Pas─âre din aceast─â clas─â. /<lat. acarinatus
ACARINATE s. pl. (ORNIT.) ratite (pl.). (Stru╚Ťul face parte din grupul ~lor.)

Acarinat─â dex online | sinonim

Acarinat─â definitie

Intrare: acarinat─â
acarinat─â substantiv feminin