Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

11 defini╚Ťii pentru abductor

abductor am [At: KRETZULESCU, A. 239 / Pl: -i / E: fr abducteur, lat abductor] (Atm; d. mu╚Öchi) Care produce abduc╚Ťie.
ABDUCT├ôR, -O├üRE, abductori, -oare, adj. (Despre mu╚Öchi) Care a suferit o abduc╚Ťie. ÔÇô Din fr. abducteur.
ABDUCT├ôR, abductori, adj. (├Än sintagma) Mu╚Öchi abductor = mu╚Öchi care ├«ndep─ârteaz─â un membru de axul median al corpului sau dou─â organe unul de cel─âlalt. ÔÇô Din fr. abducteur.
ABDUCT├ôR, abductori, adj. m. (├Än expr.) Mu╚Öchi abductor = mu╚Öchi care ├«ndep─ârteaz─â un membru de planul de simetrie al corpului sau dou─â organe unul de cel─âlalt. ÔÇô Dup─â fr. abducteur.
abduct├│r s.m. (anat.) Structur─â care ├«ndep─ârteaz─â, printr-o mi╚Öcare de lateralizare, un segment, ├«n raport cu una din axele trunchiului. ÔŚŐ (adj.) Mu╚Öchi abductor = mu╚Öchi care ├«ndep─ârteaz─â un membru sau un segment de membru de axul median al corpului sau dou─â organe unul de cel─âlalt. ÔÇó pl. -i. / <fr. abducteur; cf. lat. abductus ÔÇ×care se ├«ndep─ârteaz─âÔÇŁ <abduc─Ľre ÔÇ×a duce, a ├«ndep─ârtaÔÇŁ.
abductór adj. m., pl. abductóri; f. sg. și pl. abductoáre
abduct├│r adj. m., pl. abduct├│ri
ABDUCTÓR adj. invar. (Despre mușchi) Care îndepărtează un membru de planul de simetrie al corpului sau două organe unul de celălalt. [< fr. abducteur].
abduct├│r adj., s. m. (mu╚Öchi) care produce abduc╚Ťie. (< fr. abducteur, lat. abductor)
ABDUCTÓR ~i adj. (despre mușchi) Care îndepărtează un membru de axul median al corpului sau două organe unul de altul. /<fr. abducteur
*abduct├│r, -oare adj. (lat. abductor. V. aductor). Anat. Care trage la o parte: mu╚Öch─ş abductor─ş).

Abductor dex online | sinonim

Abductor definitie

Intrare: abductor
abductor adjectiv