Dicționare ale limbii române

3 definiții pentru Little

LITTLE MISSOURI [litl məzúri], râu în NNV S.U.A.; 901 km. Izv. de pe pantele de E ale m-ților Bighorn (statul Wyoming), curge pe direcție S-N, traversând colțul de SE al statului Montana și apoi partea de V a statului Dakota de Nord, vărsându-se în L. Sakakawea de pe cursul superior al fl. Missouri.
LITTLE RICHARD [litl rítʃərd] (pe numele adevărat Ricahrd Wayne Penniman) (n. 1932), cântăreț american de rock and roll. Unul dintre primii muzicieni de rock and roll afro-americani. Mari succese cu un cover al pieselor „Tutti Frutti”, „Long Tall Sally”, „Good Jolly, Miss Molly”, „Jenny, Jenny”. Roluri în filme. Renunță la muzică și devine preot adventist.
LITTLE ROCK [litl rak], oraș în SSE S.U.A., pe râul Arkansas, centru ad-tiv al statului Arkansas; 175,8 mii loc. (1996). Centru de expl. a bauxitei și marmurei. Ind. aluminiului, electrotehnică, electronică, constr. aeronautice și de biciclete, chimică, textilă (conf., țesături din bumbac), a celulozei și hârtiei, de prelucr. a lemnului și alim. Universitate (1927). Fundat în 1821.

Little dex online | sinonim

Little definitie

Intrare: Little
Little