Dicționare ale limbii române

3 definiții pentru Kelly

KELLY [kéli], Gene (pe numele adevărat Eugene Curran K. (1912-1996), actor, dansator, coregraf și regizor american. Interpret inventiv, plin de vervă, a devenit o figură marcantă a cinematografiei americane. Filme: „Un american la Paris”, „Domnișoarele din Rochefort”, „A fost odată un Hollywood”, „Xanadu”. Ca regizor a realizat: „Cântând în ploaie” (în colab. cu Stanley Donen), „Invitație la dans”, „Hello, Dolly”. Premiul Oscar (1951) pentru întreaga carieră.
KELLY [kéli], Grace (1929-1982), actriță americană de film. De o frumusețe rasată, dublată de un joc inteligent cu subtile tușe de umor, se remarcă în: „Amiază de foc”, „Mogambo”, „Fereastra dinspre curte”, „Înalta societate”. S-a retras din cinematografie în urma căsătoriei (1956) cu prințul Rainier III de Monaco. Premiul Oscar: 1954 („Fata de la țară”).
KELLY [kéli], Howard Atwood (1858-1943), medic american. Prof. univ. la Baltimore. A organizat școala medicală de la „J. Kopkins University” și a condus clinica de ginecologie a Spitalului universitar. A efectuat primele rectoscopii (1903). Pionier în tratamentul cu radiu al cancerului. Lucrări: „Ginecologie operatorie”, „Ginecologie medicală”. M. coresp. al Acad. Române (1921).

Kelly dex online | sinonim

Kelly definitie