Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

8 defini╚Ťii pentru ╚Öplint

╚śPLINT, ╚Öplinturi, s. n. Element de fixare, format din s├órm─â ├«ndoit─â ├«n form─â de cui despicat, folosit pentru asigurarea piuli╚Ťelor ├«mpotriva de╚Öurub─ârii. ÔÇô Din germ. Splint.
╚śPLINT, ╚Öplinturi, s. n. Pies─â de metal de forma unui cui despicat ├«n dou─â bra╚Ťe egale, care serve╚Öte ca element de fixare a dou─â piese ori ca element de blocare sau de siguran╚Ť─â a piuli╚Ťelor ├«mpotriva autode╚Öurub─ârii. ÔÇô Din germ. Splint.
╚śPLINT, ╚Öplinturi, s. n. Pies─â de metal de forma unui cui despicat ├«n dou─â bra╚Ťe egale, care se introduce ├«n gaura din cap─âtul unui ╚Öurub, pentru a asigura piuli╚Ťa ├«n contra de╚Öurub─ârii.
╚Öplint s. n., pl. ╚Öpl├şnturi
╚Öplint s. n., pl. ╚Öpl├şnturi
╚śPLINT s.n. (Tehn.) Cui de siguran╚Ť─â cu dou─â p─âr╚Ťi, care se pot desp─âr╚Ťi ╚Öi care fixeaz─â piuli╚Ťa ├«n capul unui ╚Öurub. [< germ. Splint].
╚śPLINT s. n. cui de siguran╚Ť─â cu dou─â p─âr╚Ťi, care se pot desp─âr╚Ťi ╚Öi care fixeaz─â piuli╚Ťa ├«n capul unui ╚Öurub. (< germ. Splint)
╚śPLINT ~uri n. Cui despicat ├«n dou─â care serve╚Öte ca element de fixare sau de blocare a piuli╚Ťelor ├«mpotriva autode╚Öurub─ârii. /<germ. Splint

șplint dex online | sinonim

șplint definitie

Intrare: șplint
șplint substantiv neutru