Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

13 defini╚Ťii pentru ╚Öotron

╚śODR├ôN s. n. v. ╚Öotron.
╚śOTR├ôN, ╚Öotroane, s. n. Joc de copii ├«n care ace╚Ötia sar ├«ntr-un picior lovind o pietricic─â pentru a o deplasa printr-o serie de p─âtrate desenate pe asfalt. [Var.: ╚Öodr├│n s. n.] ÔÇô Cf. fr. chaudron ÔÇ×c─âldareÔÇŁ.
╚śODR├ôN s. n. v. ╚Öotron.
╚śOTR├ôN, ╚Öotroane, s. n. Joc de copii ├«n care juc─âtorii lovesc cu piciorul o pietricic─â, f─âc├ónd-o s─â treac─â printr-o serie de p─âtrate desenate pe p─âm├ónt. [Var.: ╚Öodr├│n s. n.] ÔÇô Cf. fr. chaudron ÔÇ×c─âldareÔÇŁ.
╚śODR├ôN s. n. Joc de copii, ├«n care juc─âtorul, s─ârind ├«ntr-un picior, ├«mpinge o pietricic─â ├«n desp─âr╚Ťiturile unui dreptunghi desenat pe p─âm├«nt. ╚Üipau, se zbenguiau, s─âreau ├«ntr-un picior la ╚Öodron. DELAVRANCEA, II. T. 93.
!șotrón (șo-tron) s. n., pl. șotroáne
șodrón s. n. (sil. -dron)
╚śOTR├ôN s. (reg.) ╚Ötrenche, de-a clasele, de-a ╚Öcoala, la ╚Öchiopic─â. (Joac─â ~.)
╚śOTR├ôN ~o├íne n. Joc de copii ├«n care juc─âtorul love╚Öte cu piciorul un obiect, f─âc├óndu-l s─â treac─â prin mai multe p─âtr─â╚Ťele desenate pe p─âm├ónt. /Orig. nec.
╚Öotron n. joc ├«ntre doi b─âie╚Ťi pe un rectangul ├«mp─âr╚Ťit ├«n 9 diviziuni. [Din fr. chaudron, nume de joc de acela╚Ö fel].
șodrón și șotrón n., pl. oane (cp. cu ung. sodrony, sîrmă, și cu fr. chaudron, căldare). Munt. Un joc copilăresc. V. coronă.
șotrón, V. șodron.
╚śOTRON s. (reg.) ╚Ötrenche, de-a clasele, de-a ╚Öcoala, la ╚Öchiopic─â. (Joac─â ~.)

șotron dex online | sinonim

șotron definitie

Intrare: șotron
șodron substantiv neutru
  • silabisire: -dron
șotron substantiv neutru
  • silabisire: ╚Öo-tron