Dicționare ale limbii române

10 definiții pentru șantan

ȘANTÁN, șantane, s. n. (Înv.) Local de petrecere în care cântăreți și dansatori dau spectacole de varietăți pentru a distra publicul. [Pl. și: șantanuri] – Din fr. [cafe] chantant.
ȘANTÁN, șantane, s. n. (Rar) Local de petrecere în care cântăreți și dansatori dau spectacole de varietăți pentru a distra publicul. [Pl. și: șantanuri] – Din fr. [café] chantant.
ȘANTÁN, șantane și șantanuri, s. n. (Franțuzism ieșit din uz) Local de petrecere, în care cîntăreți și dansatori dau spectacole pe o scenă improvizată. Era, cum se spunea încă de pe atunci, un tip al podului Mogoșoaiei, al cafenelelor și al șantanurilor. PAS, L. I 283.
șantán (înv.) s. n., pl. șantáne/șantánuri
șantán s. n., pl. șantáne/șantánuri
ȘANTÁN s.n. (Franțuzism) Cafenea unde se produc cântăreți și dansatori pentru a distra publicul. [Pl. -ne, -nuri. / < fr. (café) chantant].
ȘANTÁN s. n. local de petrecere în care cântăreți și dansatori dau spectacole. (< fr. /café/ chantant)
ȘANTÁN ~uri n. rar Local public de distracție unde se prezintă spectacole de varietăți. [Pl. și șantane] /<fr. [café] chantant
*cafe-șantán n., pl. e (fr. café chantant [= café concert], d. café, cafenea, și chantant, cîntător). Triv. Șantan.
*șantán n., pl. e și urĭ (din cafe-șantan). Triv. Local saŭ grădină în care se bea, ĭar niște bĭete cîntărețe țipă pe o scenă. V. varietate.

șantan dex online | sinonim

șantan definitie

Intrare: șantan
șantan 2 pl. -uri substantiv neutru
șantan 1 pl. -e substantiv neutru