Dic╚Ťionare ale limbii rom├óne

10 defini╚Ťii pentru ├«ngloba

├ÄNGLOB├ü, ├«nglobez, vb. I. Tranz. A introduce ca parte integrant─â ├«ntr-un tot; a include, a cuprinde. ÔÇô Din fr. englober.
├ÄNGLOB├ü, ├«nglobez, vb. I. Tranz. A introduce ca parte integrant─â ├«ntr-un tot; a include, a cuprinde. ÔÇô Din fr. englober.
ÎNGLOBÁ, înglobez, vb. I. Tranz. A face să intre într-un tot, a introduce ca parte integrantă; a cuprinde, a include. De la Pușkin încoace, limba rusească scrisă devine mai bogată, înglobînd în ea toată comoara de nestemate a cîntecului oral. SADOVEANU, E. 209.
înglobá (a ~) vb., ind. prez. 3 înglobeáză
├«nglob├í vb., ind. prez. 1 sg. ├«nglob├ęz, 3 sg. ╚Öi pl. ├«nglobe├íz─â
├ÄNGLOB├ü vb. 1. v. con╚Ťine. 2. v. cuprinde. 3. a include, a integra, a introduce, a ├«ncorpora. (A ~ ceva ├«n masa altei substan╚Ťe.)
ÎNGLOBÁ vb. I. tr. A reuni lucruri diferite într-un tot; a include; a cuprinde. [< fr. englober].
ÎNGLOBÁ vb. tr. a reuni lucruri diferite într-un tot; a include; a cuprinde. (< fr. englober)
A ├ÄNGLOB├ü ~├ęz tranz. ├«nv. 1) A introduce ca parte component─â ├«ntr-un tot; a include; a ├«ncorpora; a integra. 2) A con╚Ťine ├«n sine; a cuprinde; a ├«nsuma; a ├«ntruni; a comporta; a include. [Sil. ├«n-glo-] /<fr. englober
├ÄNGLOBA vb. 1. a con╚Ťine, a cuprinde, a include, a num─âra. (~ ├«ntr-├«nsa mai multe elemente.) 2. a cuprinde, a include. (Vechea Galie ~ ╚Öi Belgia de ast─âzi.) 3. a include, a integra, a introduce, a ├«ncorpora. (A ~ ceva ├«n masa altei substan╚Ťe.)

îngloba dex online | sinonim

îngloba definitie

Intrare: îngloba
îngloba verb grupa I conjugarea a II-a