smeci

14 definiții pentru smeci

SMASH s. n. v. smeș.

SMECI s. n. v. smeș.

SMEȘ, smeșuri, s. n. Lovitură de atac la tenis, prin care o minge înaltă primită este expediată cu putere în terenul adversarului. [Var.: smash (pl. smash-uri); smeci s. n.] – Din engl., fr. smash.

SMÉCI s. n. v. smeș.

SMEȘ, smeșuri, s. n. Lovitură de atac la tenis, prin care o minge înaltă primită este expediată cu putere în terenul adversarului. [Var.: smeci s. n.] – Din engl., fr. smash.

smash v. smeș

smeș / (angl.) smash [pron. smeș] s. n., art. sméșul / smash-ul; pl. sméșuri / smash-uri

smeci s. n., pl. sméciuri

smeș (sport) s. n., pl. sméșuri

SMASH s.n. v. smeci.

SMECI s.n. (Sport) Lovitură puternică dată cu racheta la jocul de tenis, pentru a întoarce o minge înaltă în terenul adversarului. [Pl. -uri, scris și smash. / < engl. smash].

SMEȘ s. n. (tenis, volei) lovitură puternică ce întoarce o minge înaltă în terenul adversarului. (< engl., fr. smash)

SMECI ~uri n. (la jocul de tenis) Lovitură de rachetă prin care o minge înaltă se întoarce în terenul adversarului. /<fr., engl. smash

sméci s. n. (tenis) Lovitură puternică executată deasupra capului prin care mingea este trimisă la pământ și făcută să sară departe de locul unde se află adversarul ◊ „Aici are loc primul dintre cele cinci seriale «smeci-lob» ale meciului, în care atât Năstase cât și țiriac au creat momente de mari emoții.” R.l. 22 VII 74 p. 5 [pronunțarea corectă este smeș, dar se pronunță smeci sub influența lui meci] (din engl., fr. smash; Th. Hristea în LL 4/72 p. 596597, Al. Graur în R.lit. 12 X 72; DEX, DN3)