Dicționare ale limbii române

11 definiții pentru flotilă

FLOTÍLĂ, flotile, s. f. 1. Unitate de nave militare care acționează pe fluvii și pe lacuri, uneori și pe mări, în vecinătatea litoralului; mare unitate militară navală. 2. (Înv.; adesea determinat prin „de aviație”) Unitate în aviația militară, corespunzând regimentului din armata de uscat. – Din fr. flottille.
FLOTÍLĂ, flotile, s. f. 1. Unitate de nave militare care acționează pe fluvii și pe lacuri, uneori și pe mări, în vecinătatea litoralului; mare unitate militară navală. 2. (Ieșit din uz; adesea determinat prin „de aviație”) Unitate în aviația militară, corespunzând regimentului din armata de uscat. – Din fr. flottile.
FLOTÍLĂ, flotile, s. f. 1. Unitate de nave militare, care acționează de obicei pe fluvii, pe lacuri și uneori în vecinătatea litoralului. N-a făcut armata la flotilă? DUNĂREANU, CH. 21. 2. (Învechit, determinat prin «de aviație») Unitate în aviația militară corespunzătoare regimentului din armata de uscat. Îndată ce-au început ostilitățile, am intrat la o flotilă de aviație. SADOVEANU, P. M. 22.
flotílă s. f., g.-d. art. flotílei; pl. flotíle
flotílă s. f., g.-d. art. flotílei; pl. flotíle
FLOTÍLĂ s.f. 1. Unitate navală militară care acționează pe fluvii sau pe lângă litoral. 2. Veche denumire a regimentului de aviație. [Cf. fr. flottille, it. flottiglia].
FLOTÍLĂ s. f. 1. mare unitate navală militară pe fluvii sau pe lângă litoral. 2. veche denumire a regimentului de aviație. (< fr. flottille)
FLOTÍLĂ ~e f. 1) Unitate militară navală care acționează pe fluvii, lacuri etc. 2) Grup de nave ce îndeplinesc o sarcină comună. ~ de pescuit. 3) rar Unitate militară de aviație. /<fr. flottile
flotilă f. flotă mică: flotila română.
*flotílă f., pl. e (fr. flotille, d. sp. flotilla, dim. d. flota, flotă; it. flottiglia. Cp. cu cedilă, vanilie, camarilă). Flotă mică.
FLOTILĂ DE AVIAȚIE unitate de aviație care grupează mai multe escadrile de aceeași categorie.

Flotilă dex online | sinonim

Flotilă definitie

Intrare: flotilă
flotilă substantiv feminin